onsdag 12 mars 2008

Tandis, Öppna förskolan, mormor, barnens hus å mys

Även idag vaknade vi strax efter 6. Tror att Thea tycker att det är morgon kl 6 nu för tiden. Nåja, det blev upp å busa, Leo låg i soffan å myste. Vi åt frukost sen åkte vi till tandläkaren. Hon tyckte att det såg fint ut i Theas mun och att det inte borde bli något tok med tänderna som kommer sen. Skönt det, men det hon sa var att alla barn som har mjölktänder å slår i dom ska undvika att äta hårda saker, alltså att bita av hårt med dom tänderna, särskilt framtänderna. I ca en vecka, pga att tänderna kan bli lite lösa och det tar ca en vecka för dom att växa fast igen. Annars kan dom tappa dom tänderna i förtid innan dom andra är redo att titta ut. VARFÖR kan dom inte informera om det vid 6 mån kollen när man träffar en tandhygienist. Det är ju vanligt att barn slår i tänderna.
Nåja nog om det. Allt gick bra och Leo stod snällt brevid å tittade på. Regnet har öst ner hela dan.. tråkigt.. vi åkte vidare till öppna förskolan och busade. Det var bara vi där nästa hela tiden. Vid 11 kom det tre barn till. Men våra busar tyckte det var mysigt ändå.
Leo poserar i rutschkanan...
Vet inte om jag vågar..men med lite hjälp gick det bra!!
Sötnos!
Efter det åkte vi till barnens mormor och myste. Åt lunch, Thea sov nästan två timmar efter lunch. Skönt.
Vi tog en tripp till Barnens hus kvart över tre för att leta en present åt Leos kompis Alva, Leo cyklade på en cykel hela tiden.. tror ni han blir nöjd när han får en riktig cykel när han fyller år??
Vi handlade lite där å sen hämtade vi Pär. Sen hem å göra tjockpannkaka, sen lite bus, men Leo var så trött efter att ha varit vaken hela dagen så det blev mest mys i soffan. Thea däremot gjorde allt för att retas med Leo men han hade inte ork att bry sig. Så hon var så nöjd när hon fick leka med alla hans bilar, dom heliga ; blixten, doc, bärgar´n, sheriffen, ramone, nitroade och Luigi.

Tittut! Thea har klättrat in i vitrinskåpet, (som har tappat en dörr)
Åh, jag vill åsså..
Åsså kan man vara två härinne...
Jag å Thea tog en dusch å nu så sover dom gott. Båda somnade direkt efter vällingen.
Ikväll är det tvkväll för mig, roomservice, Grey´s Anatomy. Sen blir det nog natta.

Ingen motion idag tyvärr.. trodde det var torsdag idag men icke då .. det är ju imorrn det är step, hade bil idag så det blev inga promenade.. tar tag idet imorrn. Måste städa massor åsså för på fredag har vi värderinga av huset.. måste skrubba toa noga.. och dammsuga och moppa golven i källaren.

2 kommentarer:

Malin sa...

Gumman!
Du är väl för gullig du - så gulliga inlägg du skriver till mig.
Vilka sötnosar i vitrinskåpet då, hihi!
Och rosa och fint har du fått det oxå - helt rätt färg :D
Och du, du är ju på hugget. Jag tycker du är kanonduktig!!!
Vi kunde väl träffas o ta en långpromenad nån gång?! Jenny med.
Onsdagskram till dig med!

Anonym sa...

sååå fina pluttisarna är! :-D