lördag 20 december 2008

Gårdagens (mardröms)resa

Gulliga Malin kom hit med sina barn å lekte lite å sen tog hon hand om våra små när jag var tvungen att åka till Ljusdal för intervju. Pär skulle sluta 12 så det blev bara 45 min men det var guld värt.
Jag åkte dit utan nån som helst aning om hur man kom dit med det gick bra å det tog nästan 1½ timme. Kom dit å träffade på rektorn på en gång, en fd söderhamnska som var jättetrevlig. Sedan kom en personal från fritids och var med på intervjun. Å det var en knivig intervju, visste inte hur jag skulle svara med tanke på att jag verkligen inte kunde ta jobbet. Jag var ju där eftersom man inte får tacka nej till en intervju (om man inte heter som min handläggare på AF då förstås).
Iallafall så grillade dom mig rejält, ifrågasatta alla mina svar.. det var en tuff intervju men oj vad jag lärde mig mycket. På slutet sa hon att vi kommer ringa den som passar bäst idag eller imorrn. Nu bryr jag mig inte om avstånd utan jag erbjuder rätt person arbetet å sen är det upp till den att bestämma om hon vill ha jobbet. Jag gjorde klart för dom varför jag var där och att avståndet ÄR STORT. Så jag var helt ärlig...
Tackade å önskade god jul å for hemåt. det tog inte ens 30 min så ringde rektorn här på skolan å sa att det inte var klart med 50% tjänsten jag sökt. men att hon skulle höra av sig i mellandagarna. MEN nu blir det en lucka på Förskolan här.. (det finns tre här å det är inte mina barns förskola) å då vill jag gärna träffa dig igen med en personal därifrån. SÅ HOPPAS HOPPAS.. var jätteglad efter det samtalet.
Det gick en minut en ringde det igen. Nu var det rektorn från Ljusdal. OJOJ.. har du tid fast du kör., Ja visst.
- Ja vi vill erbjuda dig jobbet. Känner att du är den mest lämpade och det känns helt rätt och det är dig vi söker. Ja va svarar man på det. Hon fortsatte.. NU vet jag ju att att du har jobb på gång hemma å att avståndet är långt. Nu är det upp till dig.(hon pratade på en hel del till)
Jag berättade om samtalet jag fick innan och tackade nej till jobbet. Hon förstod helt men tyckte det var synd. Kanske nån annan gång.. Ja vem vet..
Jag tackade iallafall för fina ord och att det stärker mig som person och hjälper mig otroligt i mitt jobbsökande. Nu fick jag svar på att folk vill ha mig på sin arbetsplats. Så helt lost är jag ju inte.
La på telefonen och sen kom tankarna
SHIT tänk om hon ringer AF nu då blir jag av med akassan.. FAST jag tycker själv att jag har giltiga skäl till att säga nej så det blir till att fightas mot dom om det händer.

SKÄL 1 : jag har ingen bil så jag måste ta buss till bollnäs å sen tåg eller buss därifrån.. å man har ju så olika tider som fsklärare så det skulle oftast inte passa..
SKÄL 2: Vem lämnar barnen på dagis när jag ska börja 6.15 (läs åka hemifrån typ 4.4-30)
å Pär börjar 6? Dagis öppnar tidigast 6 så ja där har vi ett skäl till.

Hoppas om det händer att dom tar lite hänsyn till att våra barn är bara 1 å 3 år gamla.
Många tårar kom det i och med dessa tankar.. KAN JAG FÅ LÄNGTA TILL JUL Å FIRA JUL UTAN BEKYMMER OM DET HÄR??
i-landsproblem JA men just nu tynger det här mig jättemycket.
Ska till Iggesund på måndag få se hur det går här men tänk er ett jobb 15 min till fots.. Det vore ju GULD.. ingen pengar i pendling å barnen börjar å slutar samtidigt som mig.. + tio minuter å varsitt håll då förstås.. men det vore drömläget just nu!
OJ va långt det blev.. kanske ingen som orkar läsa.. men nu finns storyn här iallafalll

6 kommentarer:

Petra sa...

hoppas du får det andra jobbet gumman! du är grym, en väldig lämpad person. Jag skulle vara trygg om du var frejas fröken :D det kommer ordna sig! KRAM

Cinsaga sa...

Förstår att du var tvungen att tacka nej till jobbet - men jag TROR att du får jobbet hemma. Nu är du ju på topp !!! Och som sagt var - efter en sådan grillning så har du ju vanan inne. Jag önskar dig all lycka till ! Och försök att inte oroa dig för det över jul...

Marie sa...

Underbart att vara så eftertraktad som du nu är!!! Hoppas verkligen du får jobb här hemma!!! Har själv jobbat på alla tre dagisarna här och det är jättehärliga ställen!!
Kram

Suzanne sa...

Gumman!
Så stolt jag är över dig!
Detta bevisar det vi andra redan om men som du måste ta till dig. Att du är en fantastisk person!

Kram

jayne sa...

oj....förstår dina tårar och ditt dilemma...
När jag började jobba efter varit grav ledig med min äldste, så jobbade maken runt om i Sverige. Jag fick då se till att få in sonen på en förskola nära mitt jobb... så när jag började 6.15 så fick han följa med på jobb.. sen på min fm rast åkte jag och lämnade honom.. sanslöst...
SÅ jag förstår dig!!!
Håller tummen på det andra jobbet!!!!

Krakelsprakel sa...

Vad både roligt, tråkigt, jobbigt och fantastiskt.

Kämpa på, och lycka till!
Glöm bara inte bort att gripa tag i nuet!
Fira jul utan jobbiga tankar om situationer du inte kan påverka eller styra just nu!

Ha det gott!