tisdag 26 januari 2010

Till Mia och Åse

Ja Åse du har helt rätt.. jag tänker på den fina klänningen typ varje dag.. å jag vet JAG SKA KLARA DET.. blir så less på mig själv bara.. tryckte just i mig lite glass.. .. suck... jag vill inte heller skriva här varje dag att imorrn då jäklar... kanske bästa att bara skriva när det har gått bra och dåligt å inte nämna när det blir nya tag.. känns som om ingen kommer tro mig ändå...


Mia..
ja jag har tänkt massa på LCHF men jag vill vara en förbild för mina barn å äta potatis, ris å pasta o dyl.. vill inte att dom ska sluta äta det för att jag vill gå ner i vikt..
Svårt att förklara varför lixom för nån som är snart 3 år och för nån som snart 5 år..
Men det skulle vara jätteskoj att testa.. men vad äter man istället för potatis, ris å pasta, smörgåsar, flingor, havregryn å dyl i fil å sånt... sen blir det lite svårt att laga mat när jag ska ha fettrikt men inte sambon å barnen ska man väl inte trycka i för mycket fett heller.. för mig är ju det grejen om jag kör LCHF att inte äta nåt med lågt fetthalt..eller hur??

Jag blir så glad när jag läser vad du mår bra av det.. har hört fler nämnligen.. flera som har fått bukt med magplågor åsånt..

Tack för att ni kommenterar och försöker hjälpa mig

7 kommentarer:

MissyElliot sa...

Du kommer att fixa det här, oavsett om du får bakslag och får göra nystarter. Jag tror på dig vännen...
kramiz

Mad sa...

Kära du!
Det är svårt att motstå frestelsen. Speciellt när den finns tillhands. Jag vet att du kan om du vill. Du har fött två barn, klart som fan att du kan motstå lite socker. Tänk på dem. Att dem ska ha en mamma som orkar. Att dem ska få en hälsosam syn på mat och livet. En sund livsstil. För barnen blir ju som vi är och gör inte vad vi säger till dem.

Jag tror stenhårt på att föra matdagbok och räkna kalorier. Man ska inte äta mer kalorier än vad man gör av med. Vill man gå ner ska man äta mindre kcal än vad man gör av med. Ja du vet ju det där redan. Men kör på matdagbok. Det är mitt tips. Man blir förvånad när man skriver upp ALLT och räknar. Där är mer kalorier i saker än man tror.

Många push och styrkekramar från mig!

Mia sa...

SV: När jag började tog jag hjälp av www.lifezone.se och det är en hemsida/blogg som handlar om Monique som gått ner över 40 kg med hjälp av LCHF. Hon lever helt enligt den kosten och det gör resten av familjen också, t.om. barnen som är alltifrån 5 år upp till tonåringar. Om du är intresserad av att veta mer om LCHF rekommenderar jag att du går in där och läser om hennes viktresa och information om hur man bygger upp denna kost.
Du har helt rätt i att man enbart använder sig av de feta produkterna - inga light. Det ska vara så rena och naturliga livsmedel som möjligt. t.ex. smör, Bregott, grädde etc. Istället för pasta, potatis och ris äter jag grönsaker, broccoli, kål eller annan levande föda som vuxit ovan jord. Substitut istället för bröd är dessvärre svårare. Till frukost blir det mest ägg i olika former för min del.
Denna kost är en väldigt omställning och för många är de 2 första veckorna riktigt tuffa. Det är svårt att tänka om från den fettfobi man förut haft, till att äta mycket fett. För mig var det dock inte så jobbigt eftersom jag så snabbt märkte de positiva effekterna.
Jag förstår hur du resonerar kring tanken på att vara en förebild för barnen. Jag studerar till lärare och det har slagit mig hur jag ska göra framöver när jag är klar med min utbildning (nästa år) och ska äta pedagogiska måltider tillsammans med barnen. Då ska man ju äta enligt tallriksmodellen och föregå med gott exempel inför barnen. Monique som skriver på lifezone arbetar precis som du på förskola, och för henne är det tydligen inga problem.
Oj, vilken lång kommentar detta blev... Jag hoppas verkligen att du får bukt med ditt sockersug, oavsett metod, och att du blir nöjd med din resa. Jag håller tummarna och följer dina rader :)
Styrkekramar //Mia.

iickaa sa...

För skojs skull så har du fått en Award i min blogg. =D

//iickaa

Elin sa...

Ett tips från en tjockis som misslyckas om och om igen och mao kanske inte är rätt person att tipsa:

Jag har gjort en bönsallad med kidneybönor och kikärter som jag äter till i stort sett all mat. Så att jag ska äta mindre "dålig" mat och mer bönskit. Jag tycker egentligen inte om bönor men den här går rätt bra att "få ner".

annica sa...

tycker du e jätte duktig som kämpar på!! go girl!!!!!!

Cina sa...

Jag vill inte heller avstå något,och jag vill äta varierat så att det funkar för övriga familjen. Jag vill också kunna unna mig ett glas vin, lite gotta eller annat - annars fixar jag det inte alls. Det får man ju med Viktväktarna, så det tipsar jag om !!! Man kan ju vara medlem via nätet, och kanske bara ta sig till någon vägning / peppninglektion lite då och då bara för att ha lite mer press på sig.

Men jag är också impad av dig, och du kommer att klara det alldeles galnat vilken metod eller vilket eget sätt du väljer att göra det på !!!