tisdag 12 januari 2010

men allvarligt...

Jä-la bilar säger jag bara..
Vår renault clio la av för ett tag sen, men i förrgår fick vi igång den med startkablar..
provade igårkväll å ja visst startade den..
Imorse.. lagomt stressad till jobbet och barnen halvt påklädd ska jag gå ut å starta bilen..
öhhh öhhh.. DÖD.. skrek bilen till mig.. ja ha in å ringa Pär.. svärfar kom ut. å skulle starta med startkablar igen.. blixtrar å sen heldö båda bilarna..
hjärnan går på högvarv.. jag skulle börjat för en kvart sen på jobbet.. hade ringt iallafall så dom visste var jag var, å på barnens förskola lovade dom att spara frukost åt barnen som hade tomma magar..

Iallafall så rök det i vår bil å luktade as... svärfars bil startade som tur var efter ett tag.
Jag hade vid denna tidpunkt blivit lite panikartat när tankarna gick att bilen kanske börjar brinna eftersom det röker.. på darrande ben går jag in i garaget å tar ur allt ur bilen, bilstolar mm.. Theas bilstol är ju en bakåtvänd åsså som sitter med bälten fast i stolen framför.. å det gick så klart inte att få loss dom snabbt å smidit när man måste skynda. Fick iallafall ur dom.. sen skulle ju allt in i svärfars bil. fast med dom jäkla bältena igen..
GALET.. vet inte hur jag gjorde.. men vips så var allt klart.
Han backar bilen så vi kan rulla ur Clion ur garaget utifall det skulle hända nåt..
Just i mitt i allt ihop när ingen bil startade så ringde jag min far som har egen firma - bilmekaniker!! inget svar på jobbet, hemma eller ena mobilen.. efter ett sista försök till en till mobil å många signaler.. ÄNTLIGEN.. då väcker jag dom på ett hotellrum i Stockholm..
FAN.. då kunde han inte hjälpa förstås..

iallafall så kom vi till barnens förskola 45 min sent å jag till mitt jobb 45 min försent..
Pustar ut... jobbar nästan hela dan och sen ringer Pär som idag lämnade bilen för tvätt av bilsätena som är aslortiga( efter min incident med Leos hostmedicin.. vet inte om jag berättat det men det är en annan historia). Iallafall så är alla säten blöta när vi hämtar bilen och den ska stå i varmgarage med kupevärmare..
JIPPPI... varför?? jo för att vi har kallgarage.. och för porten står ju vår trasiga clio.. sen så har vi inget uttag till kupevärmare heller.. Ingen är på vår sida i dag känns det som.

Vi satt på plastpåsar när vi hämtade barnen. Kom sen på att vi bara känner en med varmgarage å det är mamma.. SÅ nu har vi bilen hos henne (lägenhetsgarage) med rutorna lite nervevade för att fukten ska komma ur bilen.. åsså har vi hennes bil..
Pappa kommer hem imorrn kväll å ska kolla på bilen kanske på torsdag.. sen köpa nytt batteri..

Ja fy.. skulle ha tränat å stryka en massa kläder men jag kryper ner under täcket istället..
Fy tusan vilken dag... BLÄÄÄÄ
NÅn som vill muntra upp så finns jag här.

2 kommentarer:

Malin sa...

tjatigt med bilar som krånglar!! Hoppas det löser sig smidigt för er. Kram.

ase sa...

Fy, vilken tråkig dag... Men du, om jag får din adress så ska jag skicka en grej som definitivt muntrar upp dig igen:-)