lördag 29 november 2008

Adventsgran och IKEA

Tjingeling,
inatt sov jag som en kråka.. vaknade varje timme.. varför?? ja säg det.. iallafall tyckte båda barnen att det var dags att kliva upp halv 6.. suck..
det blev soffa å tv nån timme kan jag säga..
donade på åt frukost å sen satt vi upp Leo å Theas adventsgran i hans rum.. gissa om det var stolta barn när det väl var klart..
Väckte Pär som hade tokont i huvet.. typ migrän..han får det ibland.. han mår dock bättre nu...
iallafall så hade jag siktet inställt på IKEA idag så det blev att jag å barnen åkte. kom på efter halva vägen till Gävle att jag glömt vagnen hemma.. tur det finns bra grejer på ikea att låna.. iallafall så åkte vi vid 10 för då kunde Thea sova i bilen å sen äta lunch allihopa när vi kom dit. Båda barnen somnade vilket inte var otippat.. Väl där vaknade båda å var pigga å glada.. vi käkade mat på IKEA sen tog vi en vandring å kollade på alla saker.. å mamma kolla den soffan ser skön ut den kan vi köpa för vi behöver ju en ny soffa..(sagt av Leo) HAHA
ja vi behöver verkligen det men så länge barnen är små så är vi glada så länge den håller så dom kan spilla utan att man bli tokig.. hihi
vi shoppade lite
*värmeljus
*servetter
*röd badrumsmatta
*rött duschdraperi
*till å med en röd toaborste.. haha.. är det juletider så är det..
*batterier
*nya täcken till båda barnen
*tv-dosehållare.. eller vad det heter.. en sån i tyg man hänger på soffkanten...
*nya penslar till barnen
*undersängen låda till Leo för hans bilar
*glödlampor
tror det var allt.. gick på en 500 spänn så inte så farligt dyrt blev det..

Barnen var överförväntan snälla å lugna.. Thea gick själv hela vägen därinne.. helt otroligt...
Lite småbus men inget som gjorde arg eller så.. skönt...
Vi tog en sväng inne på Toy´s R us åsså innan vi åkte hem.. köpte inget utan kikade lite på julklappisar...lite annat sortiment där än på barnens hus..
När vi åkte hem var det en annan visa.. Thea fastnade med foten precis när vi svängde ut från Gävle å då finns ingenstans att stanna.. Åkte nog nästan 1½ mil innan jag kunde stanna.. lilla gumman var helt utom sig.. skrek å grina så hon nästan kräktes... OBS ingen magsjuka utan bara att hon tog i så hemskt. hon hade alltså fastnat med foten under kanten på skoskyddet.. satt egentligen inte fast men fick inte bort den själv helt enkelt..
Fick ta ur henne ur bilen å trösta.. sen efter ett tag lugnade hon ner sig å somnade.
Väl hemma igen myste vi å gjorde egen pizza.. thea somnade bra vid 8 men Leo är fortfarande vaken.. har försökt i 1½ timme nu.. lönlöst... så han får väl vara uppe..
Vi som tänkte kolla på nya Bond.. men nä det blir väl inte så då..
Thea snygg i Leos mössa
Hon hittade även min väska i skåpet.. lilla damen..Leo koncentrerar sig till maxHur gör man?
thea lycklig som aldrig förr.. hihi
Stolt Leo när han var klar

3 kommentarer:

Malin sa...

Vilken mysig dag ni haft. De är ju så söta dina barn. Stackars Thea som fastnade med foten - ibland är det inte lätt att vara liten. Läste inlägget nedan, snacka om att man skulle bli bra chockad av ett sånt samtal. Ja, det finns folk till allt. Kram till dig

ase sa...

Det lät ju intressant med en nappbok - hur funkar det? Alva har ju bestämt sig för att ge alla sina nappar till tomtebarnen på julafton, men vi har ju inte riktigt någon plan för hur vi ska trösta henne första kvällen... Det blir nog ingen rolig erfarenhet... Var Leo väldigt ledsen, eller?

MissyElliot sa...

Hrm, konstigt att det alltid är något som ska hända, smått eller stort...
:-)
kramiz